Google+ El s. XXI en violeta: Desprès de l'Assemblea de l'àrea de Feminismes, les militants de l'àrea seguim organitzades i empoderades donant passos endavant

"Em declare en contra de tot poder cimentat en prejudicis, encara que siguen antics"

Mary Wollstonecraft

dimarts, 4 de novembre del 2014

Desprès de l'Assemblea de l'àrea de Feminismes, les militants de l'àrea seguim organitzades i empoderades donant passos endavant



 

El diumenge 2 de Novembre, l'Àrea de Feminismes d'Esquerra Unida del País Valencià va convocar la seua assemblea trimestral.

La reunió va tindre lloc a la localitat de Petrer, ubicada a la comarca del Vinalopó Mitjà (Alacant). Els col·lectius d'aquest territori són molt potents i actius. A més a més ens van tractar de meravella i van cuinar per a tota l'organizació.

 Un dels punts d'aquesta assemblea va ser per decidir un nou equip d'organització i coordinació de l'àrea tras acomplir-se el segón mandat de la nostra fins ara coordinadora la Rosana Montalbán Moya.

La Rosana Montalbán Moya ha sigut tot un exemple de feminisme revolucionari que ens ha marcat el camí per a seguir el canvi cap la transformació social basada en la justícia, la equitat i la diversitat. A través del seu legat, i amb el seu recolzament, l'Àrea de Feminismes es reconfigura amb més força i amb més projectes per fer efectiva la visibilització de les dones i de la lluita feminista.

Considerem que el feminisme ha de ser assimilat i traslladat de manera horitzontal i trasversal cap a tots i cadascú dels àmbits d’actuació d’Esquerra Unida del País Valencià, donat que som una organització que té com a pilar fonamental el feminisme, la laicitat i el republicanisme i reiterem la necessitat de traslladar de manera contundent la nostra veu a les institucions.

  Per aquest motiu hem proposat un equip de treball fort, format per companyes presents als moviments feministes, estudiantils, LGTBI, ecologistes, animalistes... perque totes les opressions estàn connectades i les feministes estem a tots els espais amb les nostres ulleres violetes per a crear una nova realitat des d'una òptica alliberadora.

 A més a més, iniciem nova cocoordinació que serà encapçalada per l'Altair Diez Ros i la Paula Rubio Màrquez, amb el suport de la Fani Rubert Alemán. Aquestes tres companyes, que mil·liten a les comarques del Sud, Centrals i del Nord del País Valencià respectivament,  cohesionaràn i traslladaràn les reivindicacions feministes  a tot arreu el País. 

 
Després de crear un nou equip de treball, el.laborem entre totes les línies de Treball que seran clau per als propers mesos. Aquest treball el durem a terme  de la mà d' organitzacions i plataformes feministes de cada territori, com sempre.

  El nostre primer objectiu es centrarà el dia 25 de Novembre,  Diada Internacional per a l'eradicació de la violència envers les dones. Diada la qual estarem al carrer per a cridar ben fort que cap dona “està a soles” front a l terrorisme masclista que malauradament encara perdura. L'Àrea de feminismes, clamem pel treball i la reivindicació tant al carrer com a les institucions. En aquest cas, no només recordem les dones assasinades, sinò que recolzem i protegim aquelles què, dia a dia, pateixen violència masclista, denunciant la violència simbòlica com a base naturalitzadora d’aquesta violència. 


  També continuem el procés d'el.laboració col.lectiva del programa municipal i autonòmic d' EUPV, el qual transversalitza la perspectiva feminista, i establirà les bases per a un nou projecte de País, un lloc on totes les dones pugam viure i conviure en un ambient d'equitat, llibertat i sororitat.

  Aquesta Àrea de Feminismes  té com a objectiu la transformació social i política a través d'una pedagogía feminista plural i transversal  i treballarem sense descans per a l'aplicació efectiva tant a nivell intern com extern de la justícia i la equittat, perquè la revolució serà feminista o no serà.

  Donem les gràcies una vegada més a la nostra companya la Rosana Montalbán Moya que torna a la base de l'àrea. Sense el seu precedent no tindríem un projecte de futur com l'esmentat.
 

Àrea de Feminismes d'EUPV


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada