Google+ El s. XXI en violeta: Segregació per raó de sexe

"Em declare en contra de tot poder cimentat en prejudicis, encara que siguen antics"

Mary Wollstonecraft

dimecres, 4 de novembre del 2009

Segregació per raó de sexe

Esquerra Unida demana al Consell que no atorgue finançament públic als centres que separen als alumnes per raó de sexe.

La diputada autonòmica i coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, defensarà demà en la comissió d’Educació de les Corts Valencianes, una proposició no de llei en la què s’insta al Consell que adopte una sèrie de mesures per a que aquestos centres educatius no puguen accedir al concert amb l’administració autonòmica ni tampoc a les ajudes públiques.

Segons explica Sanz, la pròpia LOE “és molt clara al respecte i preveu la possibilitat de no subvencionar els col·legis que segreguen per sexes els alumnes. Per tant, és competència autonòmica acollir-se a aquesta llei i no concertar o retirar els concerts actuals d’aquells centres que practiquen aquest segregacionisme sexista i discriminatori”.

Esquerra Unida recorda que en altres comunitats autònomes existeixen precedents –com és el cas d’Andalusia i les Illes Balears- on s’ha impedit el concert a col·legis d’aquest tipus. “A València, tenim coneixement de set centres educatius concertats pertanyents a l’Opus Dei que separen xiquets de xiquetes i al professorat”, denuncia Sanz.

La diputada d’EUPV, a més, insisteix que la segregació per sexe, no sols afecta a l’alumnat, “també els professors i les professores es veuen discriminats perquè els col·legis femenins només contracten professores i els masculins, només professors”.
València, 2 de novembre de 2009
GABINET DE PREMSA D’ESQUERRA UNIDA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada