Google+ El s. XXI en violeta: L’Àrea de la Dona d’EUPV amb Aminetu Haidar

"Em declare en contra de tot poder cimentat en prejudicis, encara que siguen antics"

Mary Wollstonecraft

dijous, 10 de desembre del 2009

L’Àrea de la Dona d’EUPV amb Aminetu Haidar


Considerada la "Gandhi Saharaui" per la seua resistència i lluita pacífica per l'autodeterminació del seu poble i la denúncia de la violenta i constant repressió marroquina al Sahara Occidental, va ser expulsada en avió el matí del dissabte 14 de novembre des d’El Aaiún cap a Lanzarote, per la força, sense documents ni cap de les seues pertinences i després de quasi 24 hores d'aïllament i interrogatori.

Mare de dos fills, ha estat guardonada, entre altres, amb el Premi de Drets Humans Robert F. Kennedy 2008, l'austríac Silver Rose Award 2007 i, un any abans, amb el Premi de Drets Humans Juan María Bandrés. Va ser nominada pel Parlament Europeu per al Premi de Drets Humans Andrei Sakarov, ha estat candidata per al Premi Nobel de la Pau i Amnistia Internacional (EE.UU.) va presentar la seua candidatura per al Premi Ginetta Sagan.

El 1987, amb 21 anys, va ser una de les 700 persones detingudes per participar en un míting que demanava el referèndum d'autodeterminació. Va estar "desapareguda" sense càrrecs ni judici durant quatre anys, torturada al costat d'altres 17 dones saharauis.

El 2005, la policia marroquina la va tornar a detenir i a copejar després de la seua participació en una manifestació pacífica. Va ser alliberada després de 7 mesos gràcies a la pressió internacional d'organitzacions com Amnistia Internacional i el Parlament Europeu. Des de aleshores, Aminetu Haidar ha recorregut el món per a denunciar l'ocupació militar marroquina i la violació sistemàtica de drets de la població saharaui i per a advocar pacíficament pel dret del seu poble a l'autodeterminació.


1 comentari:

  1. Es una vergüenza que muestra a las claras de que y sobre que bases está hecho nuestro rimbombante "estado de bienestar"... Aminatou Haidar retrata las vergüenzas de nuestro establishment político.

    -> http://lister-lageslos.blogspot.com/2009/12/aminatou-haidar-retrata-las-verguenzas.html

    ResponElimina