Google+ El s. XXI en violeta: 25 DE NOVEMBRE. DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

"Em declare en contra de tot poder cimentat en prejudicis, encara que siguen antics"

Mary Wollstonecraft

dimecres, 23 de novembre de 2011

25 DE NOVEMBRE. DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Un any més, el Moviment Feminista de València denunciem la injusta situació de desigualtat i violència contra les dones. Violència masclista que ha acabat amb la vida de 69 dones durant el període comprès entre l'1 de novembre de 2010 al 31 d'octubre de 2011.

Demanem el compromís per part de la societat (partits polítics, institucions i ciutadania en general) per a ERADICAR LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.

Denunciem que, amb el pretext de la crisi econòmica, s'estan reduint els serveis prestats a les dones víctimes de violència, empitjorant les condicions laborals de professionals que atenen aquestes situacions de violència i degradant així la qualitat d'aquests serveis. Un exemple clar és l'eliminació pel Govern Valencià del Centre Reina Sofía per a l'estudi de la Violència. Una eliminació que no s'entén, quan sols al País Valencià han estat assassinades set dones i són moltes les denúncies per maltractaments tramitades en els jutgats. No se sap perquè no s'ha realitzat l'informe anual que exigeix la llei d'Igualtat de la Generalitat Valenciana: no se sap quantes assistències s'han realitzat en els Centres 24 hores o quantes dones hi han demanat ajuda. Aquest informe faria evident la falta de resposta davant aquest drama, com també el desinterès de la Generalitat en complir les lleis.

Així mateix, denunciem la falta de voluntat política per a promoure la prevenció de la violència en els centres escolars, prevenció que falla des del mateix moment que no es promou una educació en igualtat, ni una ciutadania entre iguals.

Manifestem la nostra solidaritat amb l'entorn afectiu de les dones víctimes de la violència masclista, i demanem més recursos de suport per als i les menors que queden orfes per causa de la violència, així com amb totes les famílies de dones originàries d'altres països, que van vindre amb el somni de millorar la seua història vital i que van trobar la mort en aquest país. I amb les que moren diàriament en països amb un alt índex de violència com Mèxic, Guatemala, Colòmbia, així com els països que es troben en conflictes armats.

Les violències de gènere(S) que patim les dones, dins i fora de les nostres relacions afectivo-sexuals, en tota la seua diversitat i realitat: violència de gènere, lesbofòbia, transfòbia, bifòbia… és una xacra patriarcal que aquesta societat no pot permetre ni un dia més. Exigim, per això, mesures, recursos i eines de polítiques públiques per a la seua eradicació.

Volem el compromís de totes i tots per a la construcció d'una societat on no tinguen cabuda les violències masclistes en totes les seues expressions: econòmica, estètica, laboral, física, psicològica, sexual, institucional, religiosa i en forma de tracta de dones amb fins d'explotació laboral i sexual.

Estem amb totes les organitzacions feministes del món que hui, 25 de novembre, es manifesten contra aquesta greu injustícia patriarcal. Perquè som conscients que entre totes assolirem eradicar el feminicidi que devasta el món. Perquè estem decidides a què les següents generacions visquen en una societat més igualitària i puguen créixer lliures, felices i en pau.


València, 25 de novembre de 2011. Moviment Feminista de València.