Google+ El s. XXI en violeta: Dones i Ciutat

"Em declare en contra de tot poder cimentat en prejudicis, encara que siguen antics"

Mary Wollstonecraft

dijous, 10 de gener del 2013

Dones i Ciutat

L'OCTUBRE Centre de cultura Contemporània inicia aquest mes un cicle anomenat  
Dones i Ciutat.
 
C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99

Dones i ciutat planteja un desplegament teòric per abordar la relació entre dones i la ciutat, una relació que parteix dels subjectes, cossos sexuats, que habiten, que es desplacen, que imaginen, narren i aprehenen la ciutat. A més a més ofereix una visió multidisciplinar, que va de l’urbanisme i l’arquitectura a la història urbana, i es deixa travessar per les narratives literàries.


Dimarts 15 de gener

19:00h. Conferència “Memòries urbanes”, a càrrec d’Isabel Segura (autora de Guia de Dones de Barcelona i La Habana para mujeres)


Dimecres 16 de gener

18:00h. Conferència “Urbanisme i gènere”, a càrrec d’Anna Bofill (compositora i arquitecta, autora, entre d’altres, de Guia per al planejament urbanístic i l’ordenació urbanística amb la incorporació de criteris de gènere, 2006)

19:30h. Taula rodona “Narratives urbanes” amb Liz Russell (Universitat Rovira i Virgili), Montserrat Palau (Universitat Rovira i Virgili), Antònia Cabanilles (Universitat de València) i Laia Climent (Universitat Jaume I).


Dijous 17 de gener

18:00h. Conferència “L’espai domèstic des de la narrativa arquitectònica” a càrrec de Trini Simó (arquitecta, professora de l’Escola d’Arquitectura de València, autora de l’ article sobre la divisió sexuada de l’espai domèstic, “Formación del espacio burgués”, publicat a Fragmentos, 1989)

19:30h. Taula rodona “Proposta d’indicadors per a la gestió i l’aplicació d’un urbanisme inclusiu", amb Laia Forné i Aguirre (sociòloga) i Karmele Rekondo Ferrero (arquitecta) autores de l’Índex d’Inclusivitat Local per a la gestió i l’aplicació d’un urbanisme inclusiu, 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada