Google+ El s. XXI en violeta: Esquerra Unida qualifica de “censura nacionalcatòlica” la supressió del permís per avortament per a les funcionàries en el Pla d’Igualtat

"Em declare en contra de tot poder cimentat en prejudicis, encara que siguen antics"

Mary Wollstonecraft

dijous, 29 d’abril del 2010

Esquerra Unida qualifica de “censura nacionalcatòlica” la supressió del permís per avortament per a les funcionàries en el Pla d’Igualtat

NOTA DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

Marga Sanz (EU): “Aquestes actuacions inquisitorials, amb tanta olor a naftalina, ens fan pensar que l’ombra de Cotino és allargada en aquest govern”.

La diputada autonòmica d’EUPV, Marga Sanz, afirma que aquesta mesura “obvia el dret reconegut en la legislació i, a més, és absolutament ridícula perquè no té cap efectivitat, atenent a que el permís per interrupció de l’embaràs de les funcionàries està contemplat en el Decret 175/2006 de la Generalitat”. EUPV ha exigit la rectificació immediata abans de l’aprovació del Pla d’Igualtat de la Generalitat, així com ha anunciat que presentarà preguntes al Consell al respecte.

Sanz considera que és la moral ultraconservadora d’alguns membres del govern del PP “com per exemple, la de l’ex conseller de Benestar Social, Juan Cotino, la que contamina totes les actuacions del Consell. Al final, el que obtenim són situacions ridícules com aquesta: una censura delirant, que, a més, no té en compte uns drets que ja estan reconeguts en la legislació”, subratlla.

Per a Esquerra Unida, resulta “surrealista que els textos del Decret 175/2006 i del Pla d’Igualdat siguen absolutament idèntics, excepte el permís per avortar de les funcionàries. La consellera Paula Sánchez de León haurà de donar-nos explicacions sobre aquesta supressió sense caps ni peus, quina és la intenció hi ha al darrere, i quina serà la pròxima tisorada moral, procedent, quasi sempre, de la moral guiada pels rosaris”, critica Sanz.

La diputada autonòmica d’EUPV, qui ha demanat la rectificació urgent abans que s’aprove el Pla d’Igualdat, ha lamentat, a més, que es produïsca aquest fet “precisament en un document que ha de vetllar perquè no es produïsquen discriminacions a les dones. Aquesta censura fa exactament el contrari”.
València, 21 d’abril de 2010
GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada