Google+ El s. XXI en violeta: Nota de premsa EUPV Discriminació Dona Moros i Cristians Alcoi

"Em declare en contra de tot poder cimentat en prejudicis, encara que siguen antics"

Mary Wollstonecraft

dimarts, 13 d’abril del 2010

Nota de premsa EUPV Discriminació Dona Moros i Cristians Alcoi

EU-l’Entesa expressa la seua solidaritat amb Núria Martínez i critica la passivitat de l’Ajuntament davant la problemàtica que afecta la Festa d’Alcoi.

La formació d’esquerres, a través dels seus portaveus, el regidor Francesc Agulló i el diputat Lluís Torró, ha indicat que la Festa de Moros i Cristians transcendeix l’àmbit privat i que, per tant, les administracions no poden inhibir-se dels problemes que l’afecten. “No es tracta d’anar contra l’Associació de Sant Jordi, però tampoc de deixar a les seues mans totes les decisions referents a la Festa ja que afecten a molts altres aspectes de la vida local i, en aquest cas, a drets individuals fonamentals”, ha afirmat Agulló.

Aquest matí han comparegut en roda de premsa els dos principals càrrecs públics d’EU-l’Entesa d’Alcoi, el regidor i portaveu municipal Francesc Agulló i el diputat autonòmic Lluís Torró, per tal de fixar la posició de la seua formació davant el fet que la festera de la filà Alcodianos, Núria Martínez, haja vist com se li ha impedit participar en l’esquadra, com li corresponia per roda, en aplicació de l’Ordenança de la Festa. Per als representants de la formació d’esquerres no hi ha cap raó ni cap legislació que justifique que una persona veja conculcats els seus drets per raó de sexe. “A més d’una discrimanació injustificable”, ha assenyalat Torró, “suposa l’aplicació retroactiva d’una normativa que restringeix els drets adquirits amb anterioritat a la mateixa, la qual cosa la fa, com a mínim, de dubtosa aplicació. Ni el poble d’Alcoi, ni la pròpia Festa pot seguir permetent-se el luxe de mantindre una discriminació tan palesa i, a més, tractant de justificar allò injustificable”.

Els càrrecs públics d’EU han insistit en què l’administració, i particularment la local, no pot mantindre la inhibició davant tots els problemes que afecten a la Festa. “El govern municipal del PP, amb l’alcalde Sedano al seu front, no pot donar empar a totes les decisions que es prenen des de l’Associació de Sant Jordi, siga quin siga el seu contingut”, ha indicat Agulló. El regidor d’esquerres insisteix en què, des del respecte a l’autonomia de dita associació, l’Ajuntament ha de mantindre una posició activa. “L’Associació de Sant Jordi representa una part, central, de la Festa, però no és l’única. A més dels festers, la Festa és de tot el poble i afecta a tot el poble. Hi ha decisions que caldrà prendre ben prompte [en referència a l’assumpte del calendari] que no es poden deixar exclusivament en mans de l’associació ja que interessa a tothom”.

Torró ha insistit en la necessitat imperiosa de posar fi a les discriminacions. Segons el parer d’EU-l’Entesa, no sols es tracta d’uns fets que poden qualificar-se amb evidència palmària d’anticonstitucionals sinó que, a més, embruten el nom de la ciutat davant la resta del món. “Si volem que la Festa seguisca sent un dels emblemes més importants d’Alcoi cal impulsar la seua posada al dia en moltes qüestions, com reconeixen els seus màxims dirigents, i molt especialment en la injusta discriminació que pateix la meitat de la població per raó del seu sexe”, ha afirmat el diputat autonòmic.

Agulló ha acabat indicant que no hauríem d’esperar a que damunt de les festes de l’any vinent tornen a produir-se uns fets semblants. Per a la formació d’esquerres l’Ajuntament hauria de posar-se mans a l’obra des del mateix dia del descans per a que, amb la participació de tothom, vagen sentant-se les bases que resolguen els problemes que afecten actualment a la Festa. “Lògicament caldria començar per cercar les solucions que permeten que a Núria Martínez se li restituesquen els drets que se li han negat enguany”, ha sentenciat Agulló.

Alcoi, 9 d’abril de 2010
GABINET DE PREMSA D’EU-L’ENTESA D’ALCOI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada