Google+ El s. XXI en violeta: Denúncia Col·legis Segreguen Sexe

"Em declare en contra de tot poder cimentat en prejudicis, encara que siguen antics"

Mary Wollstonecraft

dimecres, 11 de setembre del 2013

Denúncia Col·legis Segreguen Sexe

EU presenta una denúncia en la Conselleria contra el finançament dels centres que segreguen per sexe
El grup d’esquerres adverteix que si no es retiren els concerts recorrerà als tribunals.

La coordinadora d’EUPV i síndica en Les Corts, Marga Sanz, ha presentat una denúncia administrativa a la Conselleria d’Educació contra elfinançament amb fons públics dels 7 centres educatius en territori
valencià que discriminen en l’admissió d’alumnes per raó de sexe, demanera que només admeten alumnes d’un o altre sexe. “Aquest fet és contrari a dret, i exigim que es duguen a terme les actuacions necessàries per a procedir a iniciar el procediment sancionador contra els responsables d’aquesta clara infracció i es retire el concert educatiu i qualsevol tipus de subvenció pública a  aquestos col•legis”.

Sanz recorda que els 7 centres -Altozano (Alacant), Torrenova (Betxí), Vilavella (València), Guadalaviar (València), Aitana (Elx), Miravent (Betxí) i El Vedat (Torrent)-, “incompleixen l’article 14 de la Constitució Espanyola, així com la Llei Orgànica 2/2006 de 3 de maig, d’Educació. D’ambdós  textos es dedueix que els concerts vigents amb centres educatius que segreguen per raó de sexe són contraris a dret, la qual cosa descarta la possibilitat de finançar-los amb fons públics”, explica.

La diputada d’esquerres manifesta: “esperem que la conselleria accedisca a la nostra petició, i admeta la denúncia retirant els concerts. Advertim que en cas contrari, no tindrem altra eixida que recórrer als tribunals. La segregació per sexes és incompatible amb un estat democràtic modern i amb una educació on han de primar els valors de la igualtat”, assegura.

València, 31 de juliol de 2013

GABINET DE PREMSA EUPV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada