Google+ El s. XXI en violeta: EU exigeix a la Conselleria que vigile el compliment de la llei i de la llibertat en les classes d’educació sexual als col•legis religiosos

"Em declare en contra de tot poder cimentat en prejudicis, encara que siguen antics"

Mary Wollstonecraft

dijous, 22 de juliol del 2010

EU exigeix a la Conselleria que vigile el compliment de la llei i de la llibertat en les classes d’educació sexual als col•legis religiosos

NOTA DE PREMSA EUPV

La coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica, Marga Sanz, ha mostrat la seua preocupació per l’anunci de l’Església de que impartirà classes d’educació sexual als alumnes dels centres educatius religiosos. “L’Església Catòlica és la menys indicada per realitzar aquesta tasca. Si els joves han estat durant molts anys sense educació sexual a les aules, ha estat precisament per les pressions eclesiàstiques. És sorprenent que ara vullga adoctrinar als alumnes dels col•legis religiosos precisament en contra d’una sexualitat lliure i necessària i de qüestions de summa importància com l’ús del preservatiu, el respecte a la condició sexual de cadascú o els embarassos no desitjats”.

Sanz afegeix: “tots coneixem els postulats eclesiàstics en contra dels mètodes anticonceptius, de la homosexualitat o de la interrupció de l’embaràs, per això entenem que la conselleria ha d’estar alerta perquè es complisca no sols la llei, sinó també una educació lliure i preventiva. Des d’EUPV considerem imprescindible que els joves reben aquesta educació que permeta el seu desenvolupament lliure de la sexualitat i una actuació responsable respecte el sexe. Temem que l’Eglésia pot ser un impediment, una intromissió, i convertir les aules d’educació sexual –les privades i concertades- en classes d’adoctrinament moralitzant”.

Esquerra Unida considera que la Conselleria “no pot tancar els ulls davant aquesta situació, tenint en compte els principis de l’Església respecte, per exemple, la negativa a utilitzar condons per a prevenir les malalties de transmissió sexual i els embarassos no desitjats, o inclús, la concepció pecaminosa que té sobre pràctiques sexuals com la masturbació. Que aquestos missatges vagen adreçats als alumnes ens preocupa moltíssim”.

València, 21 de juliol de 2010
GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada