Google+ El s. XXI en violeta: Esquerra Unida denuncia que la Generalitat no ha elaborat el Pla d’Igualtat per a l’Administració

"Em declare en contra de tot poder cimentat en prejudicis, encara que siguen antics"

Mary Wollstonecraft

dijous, 13 d’agost del 2009

Esquerra Unida denuncia que la Generalitat no ha elaborat el Pla d’Igualtat per a l’Administració

Glòria Marcos: “La consellera Sánchez de León ha mentit descaradament assegurant-nos que el pla estava realitzant-se”

La diputada autonòmica Glòria Marcos, ha criticat durament el considerable retard en posar aquest pla en marxa. “Ens han estat enganyant perquè no hi ha res fet amb les conseqüències que això té d’incompliment del que marca l’Estatut Bàsic o de l’Empleat Públic i la Llei d’Igualtat”. Marcos ha recolzat en aquest sentit les denuncies de CCOO, qui ha fet públic que no s’han fet ni el 1% dels més de 1.600 plans de les administracions públiques que ja deurien estar negociats.

La diputada d’EUPV acusa la consellera de Justícia i Administracions Públiques, Paula Sánchez de León, “d’ignorar totalment aquest pla”. Esquerra Unida ha preguntat en reiterades ocasions en les Corts Valencianes sobre l’execució del pla “i Sánchez de León ha mentit descaradament, assegurant que estava realitzant-se”.

Marcos considera que el Consell “no té cap interès per fer complir la Llei d’Igualtat, i açò el que provoca és la vulneració dels drets de les dones, perquè a l’absència del Pla d’Igualtat s’ha d’afegir a més la reducció en els pressupostos de les partides destinades per exemple al Programa de Promoció de la Dona. És absolutament vergonyós”.

La diputada considera que aquest pla ha d’incloure un diagnòstic de la situació actual, campanyes de difusió i propostes d’actuació contra l’assetjament sexual i per raó de sexe, “així com les mesures per a solucionar, en l’àmbit de la funció pública, les situacions de desigualtat entre homes i dones”. Marcos afegeix que aquest diagnòstic permetrà “fer visible i solucionar les discriminacions per raó de sexe, actualment intuïdes, les quals, encara existeixen a la Generalitat Valenciana”, apunta la diputada d’EUPV.

València, 12 de maig de 2009

GABINET DE PREMSA D’ESQUERRA UNIDA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada