Google+ El s. XXI en violeta: Manifest de l'Àrea de la Dona d'EUPV, 8 de març

"Em declare en contra de tot poder cimentat en prejudicis, encara que siguen antics"

Mary Wollstonecraft

divendres, 26 de febrer del 2010

Manifest de l'Àrea de la Dona d'EUPV, 8 de març

“LA IGUALTAT NO POT ESPERAR”
Manifest 8 de març de 2010



Celebrem el Dia Internacional de la Dona dins d'una persistent i greu crisi econòmica, on la incapacitat del Govern per a atallar-la està donant lloc a mesures que ataquen directament a la societat del anomenat benestar i a les conquestes socials de la classe treballadora, amb polítiques neoliberals cada vegada més agressives.

En aquest context les conseqüències són encara majors per a les dones per les desigualtats històriques que ja de per si s'arrosseguen. És per això que la igualtat no pot esperar, només amb la igualtat efectiva i real les dones podrem superar les condicions que ens estan imposant.

És especialment rellevant la rendabilització espúria del Govern del PSOE, en el seu semestre de presidència de la Unió Europea. Utilitzant lleis com la d'Igualtat, violència o la d'interrupció voluntària de l'embaràs, per a silenciar el desastre econòmic i l'absència d'avanços socials; i donar una imatge de lideratge europeu en polítiques d'igualtat, que dista bastant de la realitat, no només pels escarits continguts i per la seua decebedora aplicació, sinó pel seu evident desinterès per aquestes polítiques, com bé mostra la ridícula assignació econòmica als Pressupostos generals de l'Estat.

L'Àrea Federal de la Dona d'EU denuncia en aquest 8 de març la passivitat per part del govern que, definitivament, a qui està perjudicant més és a les dones. Les propostes entorn dels Pactes de Toledo, indiquen que els sectors econòmicament més deprimits, van a patir amb duresa els efectes d'una crisi generada pel gran capital. Entre ells, les dones som les directament assenyalades per la reforma de les pensions, les retallades salarials, l'abaratament dels acomiadaments,... ja que som nosaltres les que, des del començament, tenim pitjors condicions laborals.

Les últimes dades del INI no deixen dubte: dels 2.470.700 treballs a temps parcial d'últim trimestre 1.917.800 són ocupats per dones (101.800 més que fa tres mesos) i la taxa d'atur femenina està en el 19,07%.

Les mesures que el govern del PSOE adopta, estan exclusivament encaminades a seguir potenciant la indústria immobiliària, la construcció i l'especulació urbanística, deixant fora la inversió en infraestructures i serveis públics.

Amb aquesta política, no només es segueix potenciant l'atur en els altres sectors productius, sinó que a més, es deixa a les dones en una situació de major precarietat que abans. El govern del PSOE ha tirat en l'oblit fins els seus propis compromisos laborals adquirits en la llei efectiva d'igualtat.

EU exigeix al Govern:
  • Que el fons d'inversió local per a l'ocupació s'acompanye de l'obligatori informe d'impacte de gènere que garantisca l'ocupació de dones en iniciatives laborals socialment necessàries.
  • Que en la Inversió pública es prioritzen inversions i infraestructures de servei públic, no limitant-se a sectors eminentment masculinitzats com la construcció, l'asfalt i l'automòbil.
  • Que s'acabe d'una vegada per sempre amb les diferències salarials entre homes i dones en llocs de treball d'igual valor.
  • Que s'incloga obligatòriament als contractes públics, mesures reals d'igualtat en la contractació i en l'ocupació.
  • Que s'obligue que les empreses públiques i privades tinguen Plans d'Igualtat.
  • Que es reconega la contribució econòmica de les dones en els treballs no considerats com productius (criança, cura, tasques domèstiques, etc.).
  • Que s'assigne el 5% del total del Pressupost a polítiques "dona" específiques i transversals.

En aquest 8 de març fem una crida a les mobilitzacions que des del moviment de dones es realitzen a favor de la igualtat efectiva de les dones.
Pels drets de les dones!
LA IGUALTAT NO POT ESPERAR


L'eixida de la crisi amb polítiques d'esquerres és possible

1 comentari: